“Budimo zdravi, birajmo zdravlje – prve projektne aktivnosti“

Dragi naši,

želimo Vas sve obavijestiti kako nam je srpanj proletio zahvaljujući mnoštvu projektnih aktivnosti koje smo ovaj mjesec odradili kako s Vama, tako i za Vas.

Naime, osim  mnoštva članaka na portalu projekta (kao i facebook, instagram i twitter portalima), objavili smo i video kako se zaštiti od toplinskog udara za naše gluhe i nagluhe članove te Vas ovim putem sve pozivamo da nas provjerite i tamo, osim ako već niste.

Također, budući da nas vjerno pratite, sigurni smo da ste vidjeli kako je 22. srpnja 2022. godine, u jutarnjim satima, održano mjerenje tlaka i šećera na dvije lokacije – u prostorijama društvenih centara Bodovljaci i Vrbje te da je dolazak bio besplatan. Izuzetno nam je drago da se pozivu odazvalo više od planiranih 50 korisnika, što nam pokazuje kako je ovakav tip aktivnosti od izuzetne važnosti u malim i izoliranim sredinama.

Ako niste bili u mogućnosti doći, ne brinite. Pozivamo Vas da nam se pridružite u utorak, 02. kolovoza 2022. godine u prostorima Udruge Sv. Martin (Općina Pisarovina) s početkom u 08:00 sati. Mjerenje tlaka i šećera u krvi je besplatno, ali Vas molimo da dođete na vrijeme jer je broj korisnika ograničen.

Isto tako, 28. srpnja 2022. godine. u prostorijama društvenog centra Bodovljaci, općina Vrbje, u sklopu projekta, održana je edukacija “Anemija i njezino liječenje na prirodan način!“ gdje smo čuli što je to točno anemija, kako ju prepoznati (i prevenirati) te na koje je sve načine kontrolirati i liječiti  prirodnim putem.

Ako Vas možda zanima kako napraviti zdravi napitak pun vitamina ili kako napraviti zdravu čokoladu, posjetite naš portal zdravlja, a ako imate neke vlastite recepte – slobodno nam se javite.

Projekt “Budimo zdravi, birajmo zdravlje!“ provodi Udruga Zaželi u partnerstvu s Općinom Vrbje i Općinom Pisarovina.

Projekt je financirala EU iz Europskog socijalnog fonda OP Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u iznosu od 494.184,48 HRK s intenzitetom potpore od 100%, a trajanje projekta je 12 mjeseci.