Održana završna konferencija

Dana 24.05.2023. Udruga Zaželi održala je završnu konferenciju projekta Budimo zdravi, birajmo zdravlje!”  u prostorijama poslovnog nebodera Zagrepčanka.

Projekt se provodi 12 mjeseci, od 30. svibnja 2022. do 30. svibnja 2023. godine s ciljem poticanja građana na brigu o vlastitom zdravlju; ojačavanja svijesti o važnosti tjelesne aktivnosti, pravilnoj prehrani i općenito promociji zdravlja i prevenciji bolesti. Na taj način stvorit će se potencijal za dobro zdravlje i unaprijediti kvaliteta života građana.

Tijekom projekta napravljen je Info portal „Budimo zdravi, birajmo zdravlje“, održano je 9 edukacija, organizirana je Kampanja mjerenja tlaka i šećera te je tiskana i distribuirana brošura „Briga o vlastitom zdravlju“.

Također, provedena je kampanja „Spriječiti, a ne liječiti“  u kojoj su održana 2 okrugla stola na temu „Kronične bolesti i kako ih spriječiti“, tiskana je i distribuirana brošura „Kako u zdravstvu komunicirati s gluhim osobama“ te su izrađena 2 podcasta o zdravim životnim navikama i emitirane 3 radio emisije o porocima koji loše utječu na zdravlje.

Kroz mnoštvo aktivnosti koje su se provele kroz proteklu godinu na projektu povećano je znanje i svijest građana o promicanju zdravih navika kako bi se spriječila pojava bolesti i unaprijedila kvaliteta života.

Projekt „Budimo zdravi, birajmo zdravlje!“ provodi Udruga Zaželi u partnerstvu s Općinom Vrbje i Općinom Pisarovina. Projekt je financirala EU iz Europskog socijalnog fonda OP. Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u iznosu od 65.589,55 € (494.184,48 HRK) s intenzitetom potpore od 100%. Trajanje projekta je 12 mjeseci.

Sve informacije o projektu možete posjetiti web stranici Udruge Zaželi web portalu.

Za više o EU fondovima posjetite:

www.esf.hr

www.strukturnifondovi.hr

Projektne aktivnosti

Od sada sve o projektu, edukacijama i ostalim projektnim aktivnostima možete pratiti na portalu Budimo zdravi, birajmo zdravlje te facebook, instagram i twitter portalima kao i na novostima Udruge.

Projekt “Budimo zdravi, birajmo zdravlje!“ provodi Udruga Zaželi u partnerstvu s Općinom Vrbje i Općinom Pisarovina.

Projekt je financirala EU iz Europskog socijalnog fonda OP Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. u iznosu od 494.184,48 HRK s intenzitetom potpore od 100%, a trajanje projekta je 12 mjeseci.

Budimo zdravi, birajmo zdravlje – prve projektne aktivnosti"

Dragi naši,

želimo Vas sve obavijestiti kako nam je srpanj proletio zahvaljujući mnoštvu projektnih aktivnosti koje smo ovaj mjesec odradili kako s Vama, tako i za Vas.

Naime, osim  mnoštva članaka na portalu projekta (kao i facebook, instagram i twitter portalima), objavili smo i video kako se zaštiti od toplinskog udara za naše gluhe i nagluhe članove te Vas ovim putem sve pozivamo da nas provjerite i tamo, osim ako već niste.

Također, budući da nas vjerno pratite, sigurni smo da ste vidjeli kako je 22. srpnja 2022. godine, u jutarnjim satima, održano mjerenje tlaka i šećera na dvije lokacije – u prostorijama društvenih centara Bodovljaci i Vrbje te da je dolazak bio besplatan. Izuzetno nam je drago da se pozivu odazvalo više od planiranih 50 korisnika, što nam pokazuje kako je ovakav tip aktivnosti od izuzetne važnosti u malim i izoliranim sredinama.

Ako niste bili u mogućnosti doći, ne brinite. Pozivamo Vas da nam se pridružite u utorak, 02. kolovoza 2022. godine u prostorima Udruge Sv. Martin (Općina Pisarovina) s početkom u 08:00 sati. Mjerenje tlaka i šećera u krvi je besplatno, ali Vas molimo da dođete na vrijeme jer je broj korisnika ograničen.

Isto tako, 28. srpnja 2022. godine. u prostorijama društvenog centra Bodovljaci, općina Vrbje, u sklopu projekta, održana je edukacija “Anemija i njezino liječenje na prirodan način!“ gdje smo čuli što je to točno anemija, kako ju prepoznati (i prevenirati) te na koje je sve načine kontrolirati i liječiti  prirodnim putem.

Ako Vas možda zanima kako napraviti zdravi napitak pun vitamina ili kako napraviti zdravu čokoladu, posjetite naš portal zdravlja, a ako imate neke vlastite recepte – slobodno nam se javite.

Projekt “Budimo zdravi, birajmo zdravlje!“ provodi Udruga Zaželi u partnerstvu s Općinom Vrbje i Općinom Pisarovina.

Projekt je financirala EU iz Europskog socijalnog fonda OP Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. u iznosu od 494.184,48 HRK s intenzitetom potpore od 100%, a trajanje projekta je 12 mjeseci.

Održana uvodna konferencija projekta "Budimo zdravi, birajmo zdravlje!"

Dana 28.06.2022. Udruga Zaželi u prostorijama društvenog poduzeća Oaza Joyful Kitchen Udruga Zaželi predstavila je projekt “Budimo zdravi, birajmo zdravlje!”.

Na uvodnoj konferenciji predstavljeni su ciljevi, rezultati i aktivnosti projekta sudionicima konferencije koji su dolazili iz različitih organizacija civilnog društva i predstavnika partnera. Za gluhe i nagluhe sudionike bio je osiguran prijevod na znakovni jezik.

Projekt “Budimo zdravi, birajmo zdravlje!”; je financiran iz Europskog socijalnog fonda, u 100% intenzitetu te iznosi 494.184,48 HRK. Bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda (85 %) i Državnog proračuna Republike Hrvatske (15 %).

Projekt se provodi u trajanju od 12 mjeseci u razdoblju 30. svibnja 2022. – 30.svibnja 2023., a provodi se u partnerstvu s općinom Vrbje i općinom Pisarovina.

Cilj projekta je potaknuti građane na brigu o vlastitom zdravlju, ojačati svijest o važnosti tjelesne aktivnosti, pravilnoj zdravoj prehrani i općenito promociji zdravlja i prevenciji bolesti. Na taj način stvorit će se potencijal za dobro zdravlje i unaprijediti kvaliteta života građana.

Ciljane skupine projekta su građani s područja provedbe projekta i šira lokalna zajednica (kroz aktivnosti Kampanje).

Sve informacije o projektu možete pratiti na web stranici Udruge Zaželi i web portalu www.birajmo-zdravlje.eu

Za više o EU fondovima posjetite:

www.esf.hr

www.strukturnifondovi.hr

Novi projekt “Budimo zdravi, birajmo zdravlje”

Zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas kako je Udruzi Zaželi odobren projekt kodnoga broja UP.02.2.1.08.0076 „Budimo zdravi, birajmo zdravlje“ iz Poziva Promocija zdravlja i prevencija bolesti – faza 2 odobren od strane Ministarstva zdravstva.

Projekt  sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 494.184,48  kuna. Intenzitet potpore je 100%, a trajanje projekta je 12 mjeseci i to od 30. svibnja 2022. do 30. svibnja 2023. godine.

Cilj projekta je potaknuti građane na brigu o vlastitom zdravlju; ojačati svijest o važnosti tjelesne aktivnosti, pravilnoj zdravoj prehrani i općenito promociji zdravlja i prevencije bolesti. Na taj način stvorit će se potencijal za dobro zdravlje i unaprijediti kvaliteta života građana.

Projekt će se provoditi na području Grada Zagreba, Općine Vrbje i na području Općine Pisarovina.

Planirane aktivnosti:

  • Kampanja mjerenja tlaka i šećera u krvi
  • Edukacije:

                   – Dijabetes i kako živjeti s njim

                   – Nutricionizam i osnovni principi pravilne prehrane

                   – Upravljanje stresom i utjecaj stresa na zdravlje

                   – Anemija i njezino liječenje na prirodan način

                   – Prevencija od ugriza zmija

                   – Sve što trebate znati o alergijama

                   – Misliš li dovoljno na svoje zdravlje?

                   – Kardiovaskularne bolesti

                   – Prevencija bolesti probavnog sustav

  • Distribucija brošura „Briga o vlastitom zdravlju“
  • Info portal „Budimo zdravi, birajmo zdravlje“
  • Kampanja „Spriječiti, a ne liječiti“

Sve informacije o projektu moći ćete pratiti na web stranici Udruge Zaželi i web portalu www.birajmo-zdravlje.eu

Za više o EU fondovima posjetite:

www.esf.hr

www.strukturnifondovi.hr

Udruga Zaželi je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.