O NAMA

Sjedište Udruge je u Zagrebu, ali svojim aktivnostima djelujemo na području cijele Hrvatske. Na raspolaganju imamo bazu stručnih suradnika koja je nastala dugogodišnjim iskustvom u radu u neprofitnom sektoru kao i radu s ranjivim skupinama te smo spremni odgovoriti na sve izazove s kojima se Udruga susreće.

Udrugu ZAŽELI osnovale su osobe različitih društvenih usmjerenja s dugogodišnjim iskustvom rada u djelatnosti socijalne skrbi u neprofitnom sektoru. Članovi i suradnici Udruge iza sebe imaju čitav niz provedenih projekata financiranih sredstvima jedinica lokalne samouprave, državnog proračuna, sredstava EU fondova i drugih domaćih i međunarodnih donatora usmjerenih na osobe s invaliditetom.

Naša misija

Udruga Zaželi promiče integraciju ranjivih skupina (djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom, osoba starije životne dobi, branitelja i stradalnika Domovinskog rata) u društvenu zajednicu s ciljem smanjenja njihove socijalne isključenosti, poboljšanja kvalitete života te izjednačavanja njihovih mogućnosti s općom populacijom.

Naša vizija

Društvo u kojem su ranjive skupine ravnopravni članovi zajednice u kojoj žive.

O nama

Udrugu ZAŽELI osnovale su osobe različitih društvenih usmjerenja s dugogodišnjim iskustvom rada u djelatnosti socijalne skrbi u neprofitnom sektoru. Članovi i suradnici Udruge iza sebe imaju čitav niz provedenih projekata financiranih sredstvima jedinica lokalne samouprave, državnog proračuna, sredstava EU fondova i drugih domaćih i međunarodnih donatora usmjerenih na osobe s invaliditetom. Sjedište Udruge je u Zagrebu, ali svojim aktivnostima djelujemo na području cijele Hrvatske. Na raspolaganju imamo bazu stručnih suradnika koja je nastala dugogodišnjim iskustvom u radu u neprofitnom sektoru kao i radu s ranjivim skupinama te smo spremni odgovoriti na sve izazove s kojima se Udruga susreće.

VIZIJA

Društvo u kojem su ranjive skupine ravnopravni članovi zajednice u kojoj žive.​

MISIJA

Udruga Zaželi promiče integraciju ranjivih skupina (djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom, osoba starije životne dobi, branitelja i stradalnika Domovinskog rata) u društvenu zajednicu s ciljem smanjenja njihove socijalne isključenosti, poboljšanja kvalitete života te izjednačavanje njihovih mogućnosti s općom populacijom.​

PODRUČJE DJELOVANJA

- socijalna djelatnost
- ljudska prava
- zaštita zdravlja
- obrazovanje, znanost i istraživanje
- kultura i umjetnost
- demokratska politička suradnja
- međunarodna suradnja

Aktivnosti udruge

Usmjerene su na unapređenje kvalitete života, osnaživanje i poticanje na aktivno sudjelovanje u društvu, obrazovanje, zdravstvenu i socijalnu zaštitu:

 • djece i mladih
 • djece s teškoćama u razvoju
 • osoba s invaliditetom
 • obitelji
 • osoba starije životne dobi
 • branitelja i stradalnika Domovinskog rata
 • Osim toga, djelujemo i na području:

 • razvoja civilnog društva i lokalne zajednice
 • razvoja međunarodne suradnje i prijateljstva
 • unapređenja uvjeta rada u neprofitnom sektoru
 • Aktivnosti udruge

  Usmjerene su na unapređenje kvalitete života, osnaživanje i poticanje na aktivno sudjelovanje u društvu, obrazovanje, zdravstvenu i socijalnu zaštitu: djece i mladih, djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom, obitelji, osoba starije životne dobi, branitelja i stradalnika Domovinskog rata...

  Osim toga, djelujemo i na području razvoja civilnog društva i lokalne zajednice, razvoja međunarodne suradnje i prijateljstva, unapređenja uvjeta rada u neprofitnom sektoru...

  Za više informacija slobodno pročitajte više o našim projektima i ostalim aktivnostima kojima se bavimo.

  Udruga Zaželi je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.