Održana završna konferencija projekta “Budimo zdravi, birajmo zdravlje!”

Dana 24.05.2023. Udruga Zaželi održala je završnu konferenciju projekta Budimo zdravi, birajmo zdravlje!”  u prostorijama poslovnog nebodera Zagrepčanka.

Projekt se provodi 12 mjeseci, od 30. svibnja 2022. do 30. svibnja 2023. godine s ciljem poticanja građana na brigu o vlastitom zdravlju; ojačavanja svijesti o važnosti tjelesne aktivnosti, pravilnoj prehrani i općenito promociji zdravlja i prevenciji bolesti. Na taj način stvorit će se potencijal za dobro zdravlje i unaprijediti kvaliteta života građana.

Tijekom projekta napravljen je Info portal „Budimo zdravi, birajmo zdravlje“, održano je 9 edukacija, organizirana je Kampanja mjerenja tlaka i šećera te je tiskana i distribuirana brošura „Briga o vlastitom zdravlju“.

Također, provedena je kampanja „Spriječiti, a ne liječiti“  u kojoj su održana 2 okrugla stola na temu „Kronične bolesti i kako ih spriječiti“, tiskana je i distribuirana brošura „Kako u zdravstvu komunicirati s gluhim osobama“ te su izrađena 2 podcasta o zdravim životnim navikama i emitirane 3 radio emisije o porocima koji loše utječu na zdravlje.

Kroz mnoštvo aktivnosti koje su se provele kroz proteklu godinu na projektu povećano je znanje i svijest građana o promicanju zdravih navika kako bi se spriječila pojava bolesti i unaprijedila kvaliteta života.

Projekt „Budimo zdravi, birajmo zdravlje!“ provodi Udruga Zaželi u partnerstvu s Općinom Vrbje i Općinom Pisarovina. Projekt je financirala EU iz Europskog socijalnog fonda OP. Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u iznosu od 65.589,55 € (494.184,48 HRK) s intenzitetom potpore od 100%. Trajanje projekta je 12 mjeseci.

Sve informacije o projektu možete posjetiti web stranici Udruge Zaželi web portalu.

Za više o EU fondovima posjetite:

www.esf.hr

www.strukturnifondovi.hr