Novi projekt: „Understanding Fake News: Developing Media Literacy in Our Communities“

Udruzi Zaželi u okviru programa Erasmus + koji sufinancira EU odobren je projekt „Understanding Fake News: Developing Media Literacy in Our Communities“. Projekt će se provoditi od 1. lipnja 2023. i trajat će do 31. svibnja 2024. godine.

Kroz ovaj projekt, Udruga Zaželi će provoditi raznovrsne aktivnosti s ciljem osnaživanja mladih i mladih radnika, kao i podizanja svijesti o važnosti medijske pismenosti i opasnostima lažnih vijesti. U suvremenom digitalnom dobu, kada se informacije šire brže nego ikada prije, vještine medijske pismenosti su od ključne važnosti. Kroz projekt, radnici s mladima će naučiti prepoznati i razlikovati lažne vijesti, razvijati kritičko razmišljanje i postati aktivni građani svjesni utjecaja medija na njihov život.

Jedan od glavnih ciljeva projekta je obučiti 24 radnika s mladima koji će dalje prenositi svoje znanje i vještine na mlade u našoj zajednici. Također, planira se stvoriti platforma s najmanje 20 resursa poput članaka, videa i podcasta kako bi pomogli mladim radnicima širiti medijsku pismenost i svijest o lažnim vijestima. Projektom je predviđeno i stvaranje mreže od 30 lokalnih organizacija i institucija koje će zajedno raditi na razmjeni resursa, znanja i iskustava. Ta će mreža pomoći ne samo u borbi protiv lažnih vijesti, već i u daljnjem jačanju kapaciteta svih uključenih organizacija.

Odobrenje ovog projekta još je jedno priznanje za naš dosadašnji rad i poticaj za daljnje napore u osnaživanju naše zajednice. Nastavit ćemo vas obavještavati o napretku projekta i nadamo se vašoj podršci i sudjelovanju u budućim aktivnostima. Stojimo na raspolaganju za sve dodatne informacije i pozivamo sve zainteresirane da se pridruže našem timu i budu dio ove uzbudljive inicijative.