„GREENWASHING=BRAINWASHING“- aktivnosti

Dragi naši,

Prethodno ste imali priliku saznati o prvom Erasmus+ projektu udruge Zaželi koji se bavi problemom greenwashing-a, odnosno zelene manipulacije, a došlo je vrijeme da Vas izvijestimo o drugim aktivnostima koje smo u međuvremenu proveli, kako mi, tako i naši partneri.

Nakon održanog prvog transnacionalnog sastanka u Zagrebu (o kojem možete pročitati ovdje: https://zazeli.hr/kick-off-meeting-greenwashingbrainwashing/), u ožujku smo implementirali aktivnost pod nazivom „Trening klimatske i okolišne pismenosti“, koja se zapravo sastojala od nekoliko aktivnosti.

Najprije smo pred 6 mladih održali jednodnevni trening na temu klimatskih promjena, greenwahing-a i održivog življenja, dok su uključeni mladi zatim prenijeli novostečena znanja drugim lokalnim organizacijama- u našem slučaju, zaposlenicima i volonterima linije pomoći Plavi telefon. Budući da je aktivnost bila lokalnog karaktera, svi uključeni dionici spomenuti su trening i gostujuća predavanja održali u svojim organizacijama i lokalnim zajednicama. Naši partneri na projektu, udruga Backslash iz Valencie, gostujuća su predavanja održali u organizacijama mladih pod nazivom „Scouts Valencians“ i Savjetu mladih općine Quart de Poblet.

Provedena aktivnost ima dvojaku svrhu- upoznati uključene mlade sa rastućim problemom greenwashinga i posljedicama klimatskih promjena, ali i povećati vidljivost samog projekta i uključenih organizacija u lokalnoj zajednici. Mi se nadamo da smo uspjeli ostvariti oboje, ali i da je svima uključenima bilo zanimljivo naučiti nešto više o svakodnevnom problemu koji ćesto prođe „ispod radara“.

Ovom prilikom i zahvaljujemo svima na sudjelovanju, a s vama dijelimo dio fotografija sa održanih aktivnosti. Pratite nas i dalje i iskoristite priliku da naučite nešto novo- uključite se u aktivnosti koje nam uskoro slijede!