Budimo zdravi, birajmo zdravlje – aktivnosti kroz ožujak

Dragi svi,

Udruga Zaželi tijekom mjeseca ožujka nastavila je s mnoštvom aktivnosti na projektu „Budimo zdravi, birajmo zdravlje“. Kroz mjesec ožujak, organizirali smo tri edukacije na temu „Što sve trebate znati o alergijama“. Prva edukacija održana je 8. ožujka 2023. u Zagrebu, druga edukacija je održana 20. ožujka 2023. u Vrbju. dok je treća održana 27. ožujka 2023. u Pisarovini.

Na edukacijama nam je svoje znanje prenijela Kristina Vokić, mag.med.tech. iz DB Srebrnjak te nastavnik-predavač u Školi za medicinske sestre Mlinarska. Odazvao se veći broj korisnika koji su bili iznimno zadovoljni održanom prezentacijom te će stečeno znanje o vrstama alergija, njihovim simptomima te metodama prevencije i liječenja istih moći primijeniti u svakodnevnom životu.

Nastavili smo i s aktivnim objavljivanjem zanimljivih i korisnih članaka na portalu projekta kao i na njegovim društvenim mrežama. Ukoliko već niste, pozivamo vas da posjetite naš portal i saznate nešto više o Astmi i sportu. Ukoliko imate astmu i niste sigurni možete li se baviti sportom, pročitajte članak i saznajte koji sportovi su sigurni za asmatičare.

Kako u ožujku obilježavamo Mjesec svjesnosti o raku debelog crijeva i mi smo jedan članak posvetili ranoj prevenciji karcinoma debelog crijeva. Posjetite portal i saznajte koji su čimbenici rizika za nastanak raka debelog crijeva, kada je vrijeme da potražite liječničku pomoć te nešto više o samoj dijagnostici i liječenju.

Projekt “Budimo zdravi, birajmo zdravlje!“ provodi Udruga Zaželi u partnerstvu s Općinom Vrbje i Općinom Pisarovina. Projekt je financirala EU iz Europskog socijalnog fonda OP Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u iznosu od 494.184,48 HRK s intenzitetom potpore od 100%, a trajanje projekta je 12 mjeseci.