Budimo zdravi, birajmo zdravlje – aktivnosti kroz rujan

Dragi naši,

Želimo Vas uputiti u tijek provedbe aktivnosti na projektu “Budimo zdravi, birajmo zdravlje“. Kao i u prethodnim mjesecima, u rujnu se provelo mnoštvo zanimljivih aktivnosti s kojima smo Vas htjeli potaknuti da brinete za vlastito zdravlje.

Tijekom rujna na portalu projekta i na njegovim društvenim mrežama (facebook, instagram, twitter) objavili smo nekoliko zanimljivih članaka. Pozivamo Vas da posjetite naš portal i saznate što je to stresna urinarna inkontinencija, koji su uzroci i na koji način se može liječiti. Informirati se možete i o vježbama za mišiće zdjeličnog dna koje se preporučuju kao prevencija.

Posvetili smo se i mladima kroz članak Poremećaji u prehrani adolescenata gdje smo željeli skrenuti pozornost na znakove i simptome poremećaja u prehrani te prevenciju i liječenje. Svakako Vam savjetujemo da posjetite naš portal i pročitate neki od objavljenih članaka i počnete brinuti o vlastitom zdravlju.

Ovaj mjesec posvetili smo se Kardiovaskularnim bolestima pošto se 29. rujna obilježava Svjetski dan srca. Obilježavanjem Svjetskog dana srca želi se informirati ljude da su kardiovaskularne bolesti vodeći uzrok smrti u svijetu. Održali smo tri edukacije o kardiovaskularnim bolestima. Prva edukacija je održana u Zagrebu 26. rujna 2022. godine, druga edukacija održana je u Pisarovini 28. rujna 2022. godine, dok je treća održana 29. rujna 2022. godine u Vrbju. Na sve tri edukacije odazvao se velik broj ljudi što nam je iznimno drago jer su sudionici mogli saznati što uzrokuje kardiovaskularne bolesti te načine kako ih prevenirati.

Također, dizajnirana je i tiskana brošura pod nazivom “Briga o vlastitom zdravlju” u kojoj možete pročitati i nešto više naučiti o načinima prevencije raznih bolesti, kako brinuti za vlastito zdravlje te se informirati o preventivnim pregledima. Brošure će kroz idućih tjedan dana biti podijeljene na kućne adrese mještana Općine Pisarovina, Općine Vrbje i Grada Zagreba. Obratite pažnju, možda se baš u Vašem sandučiću nađe naša brošura.

Projekt “Budimo zdravi, birajmo zdravlje!“ provodi Udruga Zaželi u partnerstvu s Općinom Vrbje i Općinom Pisarovina.

Projekt je financirala EU iz Europskog socijalnog fonda OP Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u iznosu od 494.184,48 HRK s intenzitetom potpore od 100%, a trajanje projekta je 12 mjeseci.