Budimo zdravi, birajmo zdravlje – aktivnosti kroz kolovoz

Dragi svi,

Udruga Zaželi nastavila je s provedbom aktivnosti na projektu “Budimo zdravi, birajmo zdravlje“.

Kroz mjesec kolovoz, dok je većina ljudi na godišnjem, bili smo marljivi i održali kampanju mjerenja tlaka i šećera u Udruzi Sv. Martin u Pisarovini 2. kolovoza 2022. godine. Kao i u Vrbju, odaziv na ovu aktivnost bio je veći od planiranog. Velik odaziv korisnika ukazuje nam kako je važno u projektne aktivnosti uključiti i manja mjesta.

Također, održali smo dvije edukacije o anemiji i njezinom liječenju na prirodan način. Prva edukacija održana je u prostorijama Udruge Sv. Martin u Pisarovini 25. kolovoza 2022. godine, dok je druga edukacija održana u Zagrebu 29. kolovoza 2022. godine. Na obje edukacije odazvao se veći broj korisnika koji su mogli nešto više saznati općenito o anemiji, zatim kako ju prepoznati, na koji način ju prevenirati te kako ju liječiti na prirodan način.

Nastavili smo i s aktivnim objavljivanjem zanimljivih i korisnih članaka na portalu projekta kao i na njegovim društvenim mrežama.  Ukoliko već niste, pozivamo vas da posjetite naš portal i saznate nešto više o oralnom zdravlju tj. održavanju zdravlja zubi i usne šupljine jer time ujedno čuvamo i tjelesno zdravlje. U članku o spolnom zdravlju možete naučiti kako prepoznati spolne bolesti, na koji način ih prevenirati te kako čuvati i unaprijediti spolno zdravlje. Pisali smo i o heljdi koja spada u skupinu superhrane jer je nutritivno vrlo bogata namirnica. Ako vas zanimaju neki od načina pripreme heljde i zašto biste ju trebali uvrstiti u vašu prehranu, pročitajte članak na portalu.

Projekt “Budimo zdravi, birajmo zdravlje!“ provodi Udruga Zaželi u partnerstvu s Općinom Vrbje i Općinom Pisarovina.

Projekt je financirala EU iz Europskog socijalnog fonda OP Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u iznosu od 494.184,48 HRK s intenzitetom potpore od 100%, a trajanje projekta je 12 mjeseci.