Budimo zdravi, birajmo zdravlje – aktivnosti kroz listopad

Također, krajem rujna i početkom listopada na kućne adrese mještana Općine Pisarovina, Općine Vrbje i Grada Zagreba podijeljene su brošure „Briga o vlastitom zdravlju“. Distribucijom brošura željeli smo potaknuti mještane da počnu brinuti o vlastitom zdravlju i da žive zdravije.

Projekt “Budimo zdravi, birajmo zdravlje!“ provodi Udruga Zaželi u partnerstvu s Općinom Vrbje i Općinom Pisarovina. Projekt je financirala EU iz Europskog socijalnog fonda OP Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u iznosu od 494.184,48 HRK s intenzitetom potpore od 100%, a trajanje projekta je 12 mjeseci.

Dragi svi,

Udruga Zaželi tijekom mjeseca listopada nastavila je s mnoštvom aktivnosti na projektu „Budimo zdravi, birajmo zdravlje“.

Kroz mjesec listopad, posvetili smo se stresu te održali tri edukacije na temu „Upravljanje stresom“. Prva edukacija održana je u Zagrebu 3. listopada 2022., druga u Pisarovini 5. listopada 2022., dok je treća održana 24. listopada 2022. u Vrbju.

Na edukacije se odazvao veći broj korisnika koji su naučili kako stres utječe na njihovo zdravlje te su bili upućeni kako se zaštititi, kako spriječiti ili ukloniti stres. Saznali smo da se danas praktički nitko ne može sačuvati od stresa, jer stres vreba sa svih strana i sustiže u svakoj prilici.

Nastavili smo i s aktivnim objavljivanjem zanimljivih i korisnih članaka na portalu projekta kao i na njegovim društvenim mrežama. Ukoliko već niste, pozivamo vas da posjetite naš portal i saznate nešto više o pružanju prve pomoći. U članku možete pročitati savjete kako pomoći oboljeloj ili iznenada unesrećenoj osobi na mjestu nesreće.

Svjetski dan osteoporoze obilježava se svake godine 20. listopada te smo i mi našim čitateljima željeli skrenuti pažnju na ovu takozvanu „nevidljivu“ bolest, jer do simptoma i posljedica dolazi kad je već u uznapredovalom stadiju. Ako želite saznati nešto više o osteoporozi ili drugim bolestima, savjetujemo Vam da posjetite naš portal i pročitate neki od objavljenih članaka.