Škrtac

Poštovani članovi,

u suradnji s Udrugom Alternator i kazalištem Kerempuh, a u sklopu projekta ”Uključi me kulturno” nastavljamo dalje s predstavama prilagođenim putem titlova za osobe oštećena sluha.

Obavještavamo Vas da će se u subotu 12.02.2021. u 20.00 sati prikazati hit predstava „Škrtac“.

O čemu je radnja?

Djelo „Škrtac“ pripada među najpoznatije komedije francuskog komediografa-pisac Moliere. Tema je o škrtost i pohlepa starca Harpagona kojemu je najvažnija njegova škrinja zlata koju skriva u vrtu. Ima dvoje djece, sina i kćer, koje želi prisiliti na brak. Sina želi oženiti za bogatu udovicu, a kćer želi udati za starca. Za sebe je izabrao mladu čiji su životni zahtjevi minimalni pa škrtog starca neće puno koštati, već će mu dapače donijeti veću uštedu. Njegova kćer zaljubljena je, naravno, u drugog, a sin nepovratno čezne za očevom mladom izabranicom. Nakon nekoliko spletki i borbe djece za svoje ljubavi, uspijevaju ucijeniti Harpagona njegovom škrinjom punom novca i tako ostvariti svoje želje.

Zanima li vas drama- priča?

Rezervirajte svoje mjesto prijavom na email udruga.zazeli@gmail.com, te uživajte na gledanju komedije predstave „Škrtac“!

Projekt ”Uključi me kulturno” financira Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.