Udruga Zaželi kao partner na projektu

Dana 6. srpnja 2021. godine Udruga (na)gluhih osoba Videatur potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt iz Poziva „Pronađi me!“ – provedba aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih mladih osoba u NEET statusu pod nazivom “Neaktivni NEET-ovci i neaktivni OSI ponovo na tržištu rada“.

Udruga Zaželi ponosan je partner na projektu, koji je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda OP Učinkoviti ljudski potencijali, u vrijednosti od 1.916.880,00 kuna sa stopom sufinanciranja od 100 %.

Ciljna skupina ovog projekta su neaktivne mlade NEET (koje nisu zaposlene, ne obrazuju se niti usavršavaju) osobe do 29 godina starosti koje obuhvaćaju i ovisnike te osobe s invaliditetom.

Budući da se radi o vulnerabilnim skupinama: osobama s invaliditetom koje teško pronalaze priliku za zapošljavanjem, osobama koje se zbog manjka obrazovanja teško zapošljavaju kao i liječenim ovisnicima koji se svakodnevno bore s predrasudama u društvu, cilj ovog projekta je “preokrenuti“ tu, za njih, nepovoljnu situaciju te ih ojačati kako bi se uspješno uključili na tržište rada.

Na promjenu njihova statusa primarno će se utjecati preko formalnih programa obrazovanja i osposobljavanja, kao i neformalnih edukacija te kulturnih i sportskih aktivnosti. Pritom će osobe biti redovito mentorirane i imat će stalno dostupno besplatno savjetovanje i psihosocijalnu podršku.

Trajanje projekta je 24 mjeseca (od 6. srpnja 2021. do 6. srpnja 2023. godine), a sudjelovati mogu sve mlade osobe od 15 do 29 godina starosti koje se u trenutku ulaska u projekt ne obrazuju (redovno i izvanredno), nisu zaposlene i ne vode se u evidenciji nezaposlenih osoba u HZZ-u duže od 4 mjeseca.

Projekt se vodi principima ravnopravnosti spolova i nediskriminacije te poštovanja rodne ravnopravnosti u svim oblicima, a kako bi se prijenos informacija i znanja učinio dostupnim svim osobama s invaliditetom uključenima u projekt, osigurat će se potrebni kanali komunikacije.


Sve dodatne informacije o sudjelovanju na projektu možete dobiti kontaktom na e-mail: videatur.esf@gmail.com; na kontakt brojeve članova mobilnog tima: 095/7419-115 (Mateja) i 095/3835-661 (Ivana) ili se obratiti u udrugu Zaželi na e-mail adrese udruga.zazeli@gmail.com i ured@zazeli.hr ili kontakt broj: 095/700-1494 (Iwa).

Više o projektu pogledajte na:

https://videatur.hr/videaturov-novi-projekt-neaktivni-neet-ovci-i-neaktivni-osi-ponovo-na-trzistu-rada/

Za više o EU fondovima posjetite:

www.esf.hr

www.strukturnifondovi.hr

Udruga Zaželi je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.