Daleko se čuje - program javnih potreba u kulturi Grada Zagreba za 2022. godinu - potpore izdavanju knjiga

Kroz ovaj program, želja nam je poticatii čitanje i pisanje kod gluhih i nagluhih osoba i to na interdisciplinarni način.

Važnost čitanja nije potrebno naglašavati – čitanje nam omogućuje kvalitetniji život te nam pomaže da se izgradimo kao kvalitetnije osobe.

Usavršavanjem vještine čitanja a i pisanja, gluhe i nagluhe osobe znatno bi podigle razinu vlastitog poznavanja hrvatskog jezika i shvaćanja značenja riječi te bi obogatile svoj vokabular, a interdisciplinarnim načinom dobile bi puno bolju uvid u ljepotu književnosti nego što je dobiju kroz formalno obrazovanje.

S obzirom da za osobe oštećenog vida postoje prilagodbe pisanog teksta – zvučni zapisi knjiga pomoću kojih imaju mogućnost ravnopravno obogaćivati svoje znanje o književnosti, cilj ovog programa je prilagodba književnih vrsta na način da gluhe i nagluhe osobe mogu sudjelovati u obogaćivanju i unapređivanju kvalitete svoga života.

Daleko se čuje

Udruga Zaželi objavljuje ovaj zbornik radova svojih članova “Daleko se čuje koji je napisan od strane gluhih i nagluhih osoba (Klementina Svetec, Elmedin Smajlović, Karla Čurin i Petra Podhorsky) te zbirku poezije nagluhog pjesnika Kristijana Modrušana, ”Pjesme iz tišine”.

Zbornik radova i zbirka poezije objavit će se u pisanom obliku te uz prijevod na znakovni jezik.

Zbornik radova i zbirku poezije “Daleko se čuje” možete preuzeti klikom na naslovnu stranicu zbornika, a prijevod poezije Kristijana Modrušana na znakovni jezik pogledajte na linkovima:

Daleko se čuje

Udruga Zaželi je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.