Budimo zdravi, birajmo zdravlje – aktivnosti kroz travanj

Dragi naši,

želimo Vas uputiti u tijek provedbe aktivnosti na projektu „Budimo zdravi, birajmo zdravlje“. Kao i u prethodnim mjesecima, kroz mjesec travanj proveli smo mnoštvo zanimljivih aktivnosti s kojima smo Vas željeli potaknuti da počnete više brinuti o vlastitom zdravlju.

U travnju smo se posvetili općenito zdravlju jer se 7. travnja obilježava Svjetski dan zdravlja. Organizirali smo tri radionice na temu „Misliš li dovoljno na svoje zdravlje“. Prve dvije radionice su održane 25. travnja 2023. u Pisarovini i Zagrebu, dok je treća održana 26. travnja u Vrbju.

Na radionicama se razgovaralo o važnosti pravilne prehrane, redovitog vježbanja i održavanja mentalnog zdravlja. Sudionici su iznimno zadovoljni održanom radionicom te će nova znanja i motivaciju za brigu o svom zdravlju moći primijeniti u svakodnevnom životu.

Također, ovaj mjesec snimljen je i montiran podcast o zdravim životnim navikama. Zdrave životne navike su svakodnevne aktivnosti koje doprinose održavanju dobrog zdravlja i sprečavanju razvoja različitih bolesti. Podcast će uskoro biti objavljen te ćete ga moći pogledati.

Tijekom travnja na portalu projekta i na njegovim društvenim mrežama (facebook i twitter) objavili smo nekoliko zanimljivih članaka. Pozivamo Vas da posjetite naš portal i saznate zašto su važni preventivni zdravstveni pregled. Također, pisali smo i o karcinomu prostate – jednom od najčešćih oblika raka među muškarcima, ali s pravovremenim otkrivanjem i liječenjem, mnogi ljudi se uspijevaju izliječiti.

Projekt “Budimo zdravi, birajmo zdravlje!“ provodi Udruga Zaželi u partnerstvu s Općinom Vrbje i Općinom Pisarovina.

Projekt je financirala EU iz Europskog socijalnog fonda OP. Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u iznosu od 65.589,55 € (494.184,48 HRK) s intenzitetom potpore od 100%. Trajanje projekta je 12 mjeseci.